Ne legyél Dzsudzsák Balázs – piszkálódva figyelmeztet a Közút

2021.06.18. 17:37

A Magyar Közút közösségi oldalainak kezelői nagyon érzik, hogyan kell szórakoztató formában felhívni a figyelmet fontos dolgokra. Korábban egész komoly mémgyűjteménnyel reagáltak a havazásra, most pedig a népszerű rádióst, Sebestyén Balázst fricskázták meg. A műsorvezető Mercedes SUV-jából ugyanis az M7-esen kifogyott a benzin.

A Közút Instagram-posztjában természetesen rögtön meg is idézik Dzsudzsák Balázst: a magyar futballválogatott egykori csapatkapitánya hat évvel ezelőtt járt hasonlóan, akkor a Lánchíd közepén ragadt Porsche Cayenne-jével. Az eset emlékét sokáig őrizte a Google Térkép is. A két híresség bakiját kihasználva a Magyar Közút arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy mindenki körültekintően induljon útnak.

Tízpontos trollkodással indítanak, a legfontosabb tennivalóként ugyanis azt említik, hogy ne legyünk Sebestyén Balázs vagy Dzsudzsák Balázs. Aztán persze érdemi tanácsokat is adnak, így mindenkit arra intenek, hogy indulás előtt ügyeljen az üzemanyagszintre, és útközben is figyeljen, hiszen a lerohadás elkerülhető, ha kiáll tankolni. Ha megvan a baj, akkor ne feledje a láthatósági mellény-elakadásjelző-vészvillogó szentháromságot, és a szalagkorláton kívül várja a segítséget.

Annyit fűznénk hozzá, hogy nyáron a kánikula, télen pedig a fagy miatt nagyon fontos, hogy útközben ne járjunk hasonlóan. Különösen kellemetlen, ha kisgyerekkel utazunk. Mindig legyen nálunk ivóvíz, vagy valamilyen, fogyasztásra alkalmas folyadék, a hidegben pedig meleg takarót is dobjunk be. A kánikulában az sem mindegy, hogy használjuk a klímát.

A Közút posztjához egyébként kommentelt többek között az Országos Meteorológiai Szolgálat, akik azzal fricskázták meg a pórul járt műsorvezetőt, hogy nem is kell UV-B sugárzás a leégéshez. A Volánbusz pedig azzal kontrázott rá, hogy menjen inkább busszal, akkor nem lesz baj.