Luxusmárka fődizájnerét igazolta a Dacia

2021.06.26. 17:21

Az Autonews értesülései szerint a Renault csoport azt a Miles Nürnbergert nevezte ki a Dacia és a Lada részleg dizájn-igazgatójának, aki korábban az Aston Martinnál dolgozott több mint tíz évig. Nürnberger Alejandro Mesonero-Romanos helyére kerül, aki hat hónap után nyergelt át a Daciától az Alfa Romeóhoz szintén vezető dizájner pozícióba. 

IMG 7029

Nürnberger a Fordhoz tartozó Lincoln márkánál kezdte az autóipari pályafutását, később pedig a Citroën külső dizájnért felelős csapatában dolgozott. Az Aston Martinhoz 2008-ban csatlakozott, ahol 10 év alatt lett vezető, és olyan létfontosságú projekteket igazgatott, mint a nemrég tesztelt DBX és a Valkyrie, de a patinás Lagonda név újjáélesztésében is jelentős szerepet vállalt.

A Dacia épp kezd kialakítani egy erős és jellegzetes karaktert, a Bigster is kapott már pozitív visszajelzéseket koncepcióként, Nürnberger feladata lesz gyártásra kész formába önteni az autót. Eközben az Aston Martin éppen új menedzsmenttel és üzlet-stratégiával próbál kikecmeregni az elmúlt évek hullámvölgyéből - egyelőre mérsékelt sikerrel - , így nem csoda, ha a tervező egy jobb ajánlat mellett a presztízs helyett inkább a kihívást választotta.