Szimulátorhoz és autóba is jó kormány a Bentley-nél

2021.06.28. 06:28

Egy minden valószínűség szerint élő emberben ezidáig meg nem fogalmazott igényt elégít ki a Bentley és a szimulátoros kiegészítőket gyártó Fanatec közös terméke, egy vegyes használatú kormánykerék.

1.-Bentley-Fanatec-GT3-Steering-Wheel

Alighanem a neve szerepeltetése miatt jött ki a hírrel a Fanatec, miszerint a Bentley-vel közösen megalkották a kormányt, amit oda-vissza lehet rakosgatni egy Continental GT3-as versenyautó és az általuk kínált szimulátor között. A német vállalat arról híres, hogy egyedi szimulátorkiegészítőket gyárt, a versenyüléstől a pedálokon át a kormányokig sok mindent. Kapható például náluk a Forma-1-es kormányok tökéletes mása, rajta az F1-ben használt valamennyi gombbal és kapcsolóval. 

A Bentley-s együttműködés annyiban nagy dobás még a Fanatec-től is, hogy ezt a gyorsrögzítős kormányt a közös mechanikának hála épp olyan könnyű betenni egy GT3-as Bentley Continentalba, mint ahogyan rácsatlakoztatható a vállalat szimulátoros hardveréhez. Bár piaci értelemben ez egy nem létező termék, azért ha valakinek mégis szüksége lenne rá, jó tudni, hogy ára is van: ötezer euró, azaz 1,7 millió forint.