Néhány részlet az új Honda villanyautóról

2021.06.29. 09:16

Több, mint egy éve jelentették be, hogy a General Motors gyárthat elektromos modelleket a Honda számára az Egyesült Államokban, most pedig újabb részleteket árult el a Honda.

Az egyik ilyen, hogy a legelső modell, amely a GM szabvány padlólemezére, és moduláris Ultium akkumulátor-rendszerére épül, egy terepjáró-jellegű modell lesz, Prologue néven. Az is kiderült, hogy a típus nem egymagában érkezik: a Honda változattal párhuzamosan mutatják be a luxuskivitelű Acura kivitelt is.

A másik fontos információ, hogy minderre csak 2024-ben, azaz három év múlva kerül sor. Ugyanakkor úgy tűnik, már az idén várhatók a típusról további információk.

Úgy néz ki, a Honda számára a GM-mel való villanyautó-gyártatás egyfajta átmeneti megoldás lesz: már most ígérnek egy saját fejlesztésű elektromos autóalapot – ez e:Architecture néven fut – az évtized második felére.

A Honda villanyosításban valamivel nagyobb lépésekben halad Európában: nálunk lényegében minden megmaradt modelljüket hibrid hajtásra állítják át, a benzines modellek közül csak egynek, a Civic Type R-nek van esélye a megmaradásra.