Új hétülésest mutat be hamarosan a Dacia

2021.07.11. 17:06

Szeptemberben, a Müncheni Autószalonon jön a Dacia hétüléses újdonsága. A várhatóan a Lodgy utódaként bemutatkozó, egyelőre ismeretlen nevű modell egy emelt hasú kombi lehet.

brewg

Bár korábban voltak pletykák arról, hogy egy nagyobb, hétüléses Dusterrel jön ki Dacia, már biztosra mondható, hogy nem ez lesz a következő dobásuk, hanem egy magashasú kombi. A szeptember elején érkező újdonságot úgy írja le a nemzetközi sajtó, mint amiben vannak egyterűs vonások a Lodgy-ból, de legalább ennyire hajaz majd a Logan MCV-re. Szinte biztosan az új Sandero és a Clio által is használt CMF-B nevű platform nyújtott változatán áll majd, ez alapján pedig alig lehet hosszabb 4,5 méternél.

Az egyelőre névtelen modell a kilenc éve piacon levő, és az elmúlt években a magyar piacon nagyot futó Lodgy-t válthatja majd, de hogy miért kell dobni a bejáratot típusnevet, azt lehet, hogy sosem tudjuk meg. Az mindenesetre elég biztos, hogy akárhogy is néz majd ki az újdonság, a márka új logója lesz rajta, a Sandero műszerfalát kapja, motorból pedig a 90 lóerős, egyliteres háromhengeres lesz majd a belépőszint.