Számok helyett rendes nevet kapnak majd a Volvók

2021.07.24. 09:35

Változtat a jövőben névadási rendszerén a Volvo. A svéd márkától az elmúlt évtizedekben megszokhattuk, hogy betű-szám kombinációkkal jelöli modelljeit, de volt olyan periódus is, amikor kizárólag számokat használtak. A tervek szerint azonban hamarosan szakítanak ezekkel a megoldásokkal, és rendes nevet kapnak az autók. A Volvo hosszú történelméből hirtelen csak az Amazont és a Duettet tudnánk felidézni, amelynél így tettek.

DSCF5132

Ezeket az elképzeléseket a vállalat vezére, Hakan Samuelsson ismertette, aki elmondta, hogy már az XC90 utódjánál bevezethetik az új szisztémát, a cél pedig, hogy sokkal érzelmesebb, tartalmasabb nevet viseljenek az autóik. Szerinte ugyanis a jelenlegi jelölések, mint az XC, a T8 vagy az AWD túlzottan mérnökiek, szinte a teljes specifikációt odafirkálják egy-egy típus farára.

A lépés egyébként azért is érdekes, mert több másik gyártó éppen ellentétes úton jár. A Volkswagen például most vezet be olyan modelleket, mint az ID3 és az ID4, miközben eddig olyan neveket használtak, mint a Golf, a Tiguan, a Passat és hasonlóak.

Samuelsson azt mondja, az XC90 utód nevéről még nem született döntés, de érdekes ötleteket dobtak be eddig is. Mindenesetre nem kell már túl sokat várni, hogy kiderüljön: 2022-ben mutatnák be a modellt.