Jutalmazná a szabályosan közlekedőket a magyar rendőrség

2021.07.28. 14:41

Sebesség alapján működő hűségpontrendszert indít hamarosan az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága. AZ OBBPoint nevű telefonos alkalmazás használói akkor kapnak jutalompontokat, ha a sebességhatárokat betartva, szabályosan közlekednek. Az összegyűjtött pontokat különböző üzletekben és szolgáltatóknál lehet beváltani.

OBB m

A közleményben azt írják, hamarosan mind Android, mind iOS rendszerre letölthető lesz az app. A bekapcsolt alkalmazás figyeli a jármű sebességét, és helykoordináták alapján tudja, hogy az adott szakaszra milyen határok vonatkoznak. Az időszakos korlátozások érvényesítéséhez is mindig eléggé naprakész lesz. Nem tekinti szabálysértésnek, ha valaki rövid ideig, egy előzés befejezése érdekében átlépi a megengedett sebességet.

Közben a gyerekek is játszhatnak: az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy felépítsenek egy-egy rendőrfigurát, legyen az közlekedési, vagy esetleg kommandós. Ruházatát és felszerelését változtathatják, természetesen erre is annak függvényében kapnak újabb és újabb lehetőségeket, hogy az autót vezető felnőtt mennyire tartja be a szabályokat. Az appot használó felnőttek között nyereményeket is kisorsolnak.

obb point 5 masfeles nagy

Az ORFK-OBB arra is kitér, hogy a cél ezúttal a jutalmazás, aminek jogi akadálya nincs, adatgyűjtés nem történik. Az applikáció nem hitelesített mérőeszköz, és sem a jármű, sem a sofőr beazonosítására nem alkalmas. Ebből arra is következtethetünk, hogy bírságra nem kell számítania annak sem, aki az app futtatása közben vét a szabályok ellen.