Akinek a több nem elég, annak itt a 840 lóerős G-Power BMW M8

2021.08.09. 17:32

Joggal hihetnénk, hogy egy közel 2 tonnás kupéba bőven több mint kellemes a 625 lóerő és 3,2 másodperces gyorsulás, meg a 305 km/órás végsebesség. De akadnak olyanok, akiknek az M4 szóba se jöhet, ez meg egyszerűen kevés vagy sokkal jobban sietnének, ha tudnának. Hozzájuk szól a BMW M8 Competition alapú G-Power G8M Hurricane RR, aminek már a nevétől is megnő az ember bicepsze.

Szénné lyuggatott karbon gépháztetejét a Ventury szállítja, látványos hátsó szárnya van (lapja szénszál erősítésű műanyag, konzoljai CNC martak), valamint a G-Powerre jellemző rajzolatú, 21 colos, kovácsolt alufelniken ül a tuningolt M8-as, amik mögött ott az állítható felfüggesztés.

4,4 literes, biturbó V8-asa új feltöltőket kapott, nagyobb szívó- és kipufogó oldali szelepeket kap, kovácsolt dugattyúkat, módosított hajtórudakat és nagyobb hűtőt. 840 lóerő és 1050 Nm nyomaték lett az eredmény, amivel már a 340 km/órás sebességet is megfutja. A 110 milliméter átmérőjű kipufogóvégek előtt pedig Deeptone rozsdamentes acél rendszer van, sport katalizátorokkal.

Utasterébe diszkrét plakett kerül az átalakítás okán és néhány karbon meg alcantara kiegészítővel teszik sportosabbá. A tuningcsomag ára a különleges kívánságoktól függ, de nagyjából 135 ezer eurót kell még ráporlasztani az M8-asra, hogy Hurricane RR legyen belőle.