Kiszivárgott a Lamborghini Countach

2021.08.13. 10:11

Ránézésre olyan, mintha a sportkocsik VW Beetle-jét látnánk: egész jól hozza az elődmodell stílusát, ha sokat nem is tesz hozzá.

Mondjuk a léc elég magas volt: valahogy egyesíteni kellett az eredeti, 1970-es Countach forma letisztultságát az utolsó, 80-as évek végi szériák légterelőkkel körberakott Batmobile-karakterével, ugyanakkor a korszerű jelleget sem engedhették el teljesen. A megoldásra azt mondanánk, audisan korrekt, már-már logikus de talán nem elég bátor ahhoz, hogy igazán nagyot üssön vizuálisan, ahogy a Lamborghinitől egyébként megszoktuk.

Néhány figyelemre méltó részlet azért akad, amilyen a karosszéria formáját lezáró, és a hátsó lámpákat magába foglaló jellegzetes, elnyújtott súlyzóforma, vagy a hatalmas NACA légbeömlő az autó oldalán.

Egyelőre nehéz megmondani, hogy az evolúciós forma, ami például a Porsche 911-esnél olyan nagyszerűen működik, a Lamborghininél beválik-e, de nem lenne meglepő, ha nagy lenne az érdeklődés, elvégre most épp azok a 40-50 évesek teszik ki a potenciális vásárlók zömét, akiknek a falát tizenévesként épp a Countach képe díszíthette.