SP48 Unica: a következő Ferrari

2021.08.22. 07:16

Egyedi sportkocsin dolgoznak a Ferrari mérnökei, az autó a kiszivárgott információk szerint az SP48 Unica nevet viseli majd. Úgy tudni, az alapokat az F8 Tributótól kölcsönzik, ám egészen biztosak lehetünk abban, hogy bőven lesz változás.

Ferrari-SP48

Ha pedig F8 Tributo-alapok, akkor az SP48 Unica is a kétturbós, 3,9 literes V8-ast kapja, amely jelenlegi formájában 720 lóerőt és 770 newtonmétert tud. Kérdés, hogy ezekhez az értékekhez nyúlnak-e egyáltalán, és ha igen, mennyivel lehet erősebb az egyedi sportautó.

Külsőre mindenesetre szinte biztosan markánsan megkülönböztetik egymástól a két modellt. Részleteket nem tudni, de könnyen lehet, hogy feltűnik egy-két diszkrét szpojler, szénszálas elem, talán különleges felniszett, és egyéb nyalánkságok.

Korábban már egy fórumon feltűnt az Unica állítólagos megrendelője, aki arról beszélt, hogy eredetileg a Project Speciale XLVIII-t szerette volna névnek, amelyben a római számok az amerikai futball és a Super Bowl iránti rajongását fejezték volna ki. Azonban azt a választ kapta, hogy ez Olaszországban nem lenne politikailag korrekt. Hogy igaz-e a sztori vagy sem, nem tudni, mindenesetre az SP48 Unicára még egy ideig biztosan várni kell.