Ezek voltak a világ országainak legnagyobb számban eladott autói tavaly

2021.08.27. 10:51

A Suzuki Vitarával különcök vagyunk, a világ országainak közel ötödében a Toyota valamelyik autója fogyott a legjobban tavaly. Az amerikai automotivetouchup.com szedte össze egy jól átlátható infografikán, hogy egyes országokban melyik típus és melyik márka volt a legnépszerűbb az újautós piacon 2020-ban. Íme a lista: 

bkvj.png

Bár a hosszú grafikában minden ott van, néhány érdekesség: 

  •  Magyarország mellett csak Pakisztánban és Sri Lankán a legnépszerűbb a Suzuki. (És persze ott van még a lista elején Indiában a Maruti)
  • Elképesztő a Toyota dominanciája Óceániában, Ázsia délkeleti országaiban, a Közel-Keleten és Afrika azon országaiban, ahonnan volt adata a grafika készítőinek. 
  • A polgárháborúban álló Jemenben 93,9 százalékos volt a Toyota részesedése. Ilyen szintű részaránnyal semelyik gyártó sem bír egy piacon, de kiugró szám még a szintén polgárháborús Szíriából az a 75 százalék, amit a Hyundai ért el. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.