Máris kemping-jármű készült az új Mercedes Citanból

2021.08.27. 17:10

Nem ritka, hogy már a fejlesztés alatt kiadnak egy típust az autók módosításával foglalkozó partnereknek – valószínű, hogy ezúttal is ez történt. Az alig néhány napos Mercedes Citanból a VanEssa nevű cég épített amolyan mikro-lakóautót.

Autóban aludni általában szívás, aki próbálta már, az tudja. Erre lehet megoldás a VanEssa nevű vállalkozás Citan átdolgozása, amely tisztálkodási lehetőséget ugyan nem tartalmaz – ahhoz egyszerűen kevés a hely benne – de egy mobil konyhát és egy ágyat igen, így egy-egy éjszakát el lehet benne tölteni, ha úgy hozza a szükség. Korábban talán megkérdőjeleztük volna egy ilyen jármű életrevalóságát, de azok után, hogy a járványhelyzet miatt hónapokon át nem lehetett szállást foglalni bizonyos környékeken, hosszabb autós utazások esetén jól jöhet egy ilyen megoldás.

A fiókrendszerben elhelyezett moduláris konyha egyébként tartalmaz egy kis mosogatót 13 literes víztartállyal, egy 31 literes hűtőládát, az edények számára külön fiókokat és egy gázmelegítőt – mindez az autó mögött állva vehető igénybe. A konyha felett helyezték el az ágyat, amely kinyitva a hátsó ülések fölé is belóg, és ilyenkor 115 centi széles és 189 centi hosszú, azaz két átlagos termetű felnőtt számára már nem túl tágas, de még elviselhető fekhelyet biztosít.

A jármű élőben a ma nyíló Caravan Salon Düsseldorf kiállításon lesz megtekinthető.