2021.08.30. 07:47

Jobbnak vagy alapvetően másnak lenni alapvető igény az autógyártóknál és ehhez pontosan ismerni kell az ellenfelet. Ezért van az, hogy előfordulnak olyan botrányok, hogy találnak egy szétfaragott Teslát a Mercedes-től vagy szenzorok nyomait egy Lexus LS-en és pontosan ezért vásárolt a Honda is Porsche 911 GT3-at az NSX kormányzásának fejlesztése közben.

Néha a konkurencia alapos vizsgálata teljesen tisztán zajlik, de ebben az esetben a japánok inkognitóban vásárolták a 911-est. A Porsche azonban egy visszahívás miatt a szervizelésre szorult és az autó fekete dobozának adataiból teljesen egyértelművé vált, hogy mi is volt a vásárlás valódi célja. És legfőképp, hogy ki volt a vevő.

"Sok sikert kíván a Hondának a Porsche. Találkozunk a másik oldalon" - ezt az üzenetet találta a visszaérkező 911 GT3-as gépházteteje alatt az NSX dinamikájáért felelős projektvezető, Nick Robinson. Referenciának még egy McLaren MP4-12C-t is vásároltak, de ott csak azon hitetlenkedtek a szervizben, hogy milyen pályán sikerült 330 km/órával menni.