Tank 400: nevéhez méltó terepjáró, Kínából

2021.09.02. 07:32

A Great Wall hihetetlen sebességgel építi fel új terepjáró-márkáját. A Tank legújabb kreációját a Chengdu Motor Show-n mutatták be.

Az egyszerűen csak 400-asnak keresztelt modell legmarkánsabb vonása, hogy aa forma csupa síklap, és egyenes, vagy ahhoz nagyon közeli él alkotja. Az összhatás mégsem darabos vagy unalmas, sőt, ugyanez lágyabb vonalakból csak egy újabb átlag SUV lenne, így viszont elég jellegzetes karaktere lett.

A belső tér kialakítása is hasonló stílusú, bár itt azért akad néhány kerek forma – meglepő módon például három kerek, analóg műszer a kormánykerék mögött. Ehhez hasonlót tanulmányautóban évek óta nem láttunk az LCD kijelzők térnyerése miatt, de olyan, mintha itt már az ellenáramlat bukkanna fel. A műszerfal közepére azért jutott egy jó nagy érintőképernyő is.

A műszaki tartalomról egyelőre keveset tudunk: állítólag egy 2 és egy 3 literes turbómotor kerülhet a majdani szériaváltozat orrába, nyolcfokozatú automata váltóval.

Ha minden igaz, a gyártásra szánt változat már 2022-ben napvilágot láthat, de úgy tudjuk, csak a drágább modellek után érkezik, amilyen a korábban szintén tanulmányként bemutatott 800-as.