Álcázva, de megmutatták a legújabb Skodát

2021.09.08. 10:13

Újabb kupétetős modellváltozat bukkan fel a VW csoport villanyautói között: a Skoda is alkalmazza a receptet, amit az Audi E-tron esetében már láthattunk, és amelyet az ID.4-ID.5 párossal hamarosan a VW is átvesz.

A csehek új modellváltozata az Enyaq Coupé nevet viseli majd, és ahogy az álcázott autót mutató gyári képeken látszik, ez egészen pontosan le is írja, hogy mire számíthatunk. Az egyetlen lendületes ívvel megrajzolt tetővonal az egyetlen igazán markáns különbség, viszont nyilván abban bíznak, hogy a két karosszériaváltozattal növelhetik a típus iránt érdeklődők körét.

Műszaki értelemben nincs különbség a nagyobb belterű Enyaq-hoz képest, talán ezért is árulták el már most, hogy milyen változatok várhatók. Az Enyaq Coupé választék az iV60-nal indul, ebbe 62 kWh-s akku kerül, 177 lóerős motorral és hátsókerék-hajtással. Az iV80 változatba még mindig egy motor kerül, 201 lóerővel, viszont 82 kWh-s akkucsomag, az iV80x pedig 261 lóerős lesz, és összkerék-hajtású. A legnagyobb hatótávú változat – valószínűleg a kétkerék-hajtású a nagyobb akkuval – állítólag 535 km-t is megtehet majd egy töltéssel WLTP szabvány szerint mérve.

A Coupé teljes értékű bemutatója, és a gyártás megkezdése egyaránt 2022 első felére várható.