Újabb kínai partnerével szakít a Renault

2021.09.09. 17:48

A Renault 2017-ben szállt be a BMW kínai partnereként is ismert Brilliance autós üzletébe: a crossover típusairól, és régi Toyotákon alapuló kisbuszairól ismert Jinbei márkát üzemeltette a közös vállalat.

jinbei-hiace

A legújabb hírek szerint a Renault ezt a kínai kapcsolatát is felszámolná, miután tavaly a Dongfenggel közösen alapított vállalkozásból is kiszállt a francia gyártó. Úgy tűnik, ehelyett a Geelytől szereznek majd be autókat, amelyekre aztán rákerülhet a Renault jelvény, ám ezeknek a műszaki tartalmához a francia vállalatnak már nem lesz köze.

Úgy hallani, a Brilliance-szal való szakítás oka az, hogy a kínai partner, amelyet amúgy is pénzügyi szabálytalanságok miatt vizsgálnak a kínai hatóságok, nem mutatta jelét, hogy fejleszteni szándékozna a Jinbei márkát, viszont az eladások kifejezetten alacsony szintre estek vissza: az idei első félévben csupán 12 499 autójuk talált gazdára, ami valószínűleg vastagon veszteséges üzletmenetet takar.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.