Van már hazai ára az új Mercedes Citannak

2021.09.14. 13:59

A Mercedes olcsóbb lett, mint az új Kangoo, mégsem valószínű, hogy ez lesz a dobozos kategória slágerterméke itthon, mivel a Renault-nak van jobb ajánlata is.

Viszonylag gyorsan lett magyar ára az új Mercedes Citannak, bár eleinte csak kétféle változatot kínálnak, egyféle, benzines motorral. Az alapkivitelű Citan 110 furgon 102 lóerős benzinmotorral 7 007 860 forintos bruttó áron érkezik, a Tourer változat ugyanilyen motorral pedig 8 347 700 forintba kerül majd.

A dologban az a fura, hogy felületesen szemlélve ezzel a Mercedes olcsóbbnak tűnhet a Renault Kangoonál, amellyel műszakilag szinte azonos, hiszen az dobozos kivitelben bruttó 7,86 millió forintba kerül, ugyanezzel az 1,3 literes turbómotorral. Az árversenyben mégis a francia márka nyer, ott ugyanis lesz egy Express nevű, kifejezetten olcsónak szánt kivitel is, ami szintén 102 lovas benzinmotorral bruttó 5,59 millió, 1,5 literes, 75 lovas dízellel 5,97 millió forintért már hazavihető lesz.

Így a Citan valószínűleg továbbra is azok számára lehet vonzó alternatíva, akiknek az árnál többet számít a csillag az autó orrán.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.