Megszületett a vízkáros autók ellenszere?

2021.09.21. 09:13

A nagy áradások után általában ezrével maradnak az utcákon elázott autók, amelyek általában a roncstelepen végzik, a pótlás pedig szép nagy lyukat szokott ütni a tulajdonos pénztárcáján. Erre a problémára talált megoldást a Rachel Abraham, a ClimaGuard nevű eszköz feltalálója.

Abraham saját bevallása szerint az után kezdett dolgozni a problémán, miután 2008-ban egy áradás miatt elveszített egy autót. A megoldása viszonylag egyszerű: a ClimaGuard egy nagy zsák, amit alulról kell az autóra húzni és felül össze cipzározni. Ezzel meg lehet akadályozni, hogy az autó beázzon, bár elég érdekes mellékhatás, hogy a becsomagolt autó állítólag felül a víz tetejére, és lebeg.

Épp ezért fülek is kerültek a vízálló ponyvára, amelyeknél fogva az a hozzá adott hevederekkel rögzíthető is. Így megakadályozható, hogy a vízfelszínen lebegő, akár két tonnás csomag elússzon, netán valami másban kárt tegyen. A gyártó szerint a ClimaGuard nem csak autók védelmére használható, de a lakás nedvességre érzékeny értékeit is bele lehet csomagolni, ha jön az áradás.

Az eszköz nem kifejezetten olcsó – 399 dollárba, azaz nagyjából 120 ezer forintba kerül – de ha igaz, amit ígérnek, ennél jóval nagyobb értékek megmentésére lehet alkalmas.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.