Átnevezett Kangoora cserélik a Nissan NV200-ast

2021.09.27. 15:58

Az utolsó önálló Nissan haszonjármű helyére is Renault alapú típus érkezik, a kínálat többi része viszont csak nevében változik meg.

Az új Nissan Townstar kapcsán ugyan nem írták le, hogy a Renault Kangoo testvérmodellje, de letagadni sem igazán lehetne. Az egyetlen markáns eltérés a jelvényen kívül az autó orrkialakítása: a Nissan változat megkapta a vaskos keretű, hatszögletű Nissan hűtőrácsot, és az első lökhárító formáin is változtattak egy keveset.

Műszaki értelemben sincs eltérés: itt is a Mercedes és a Renault-Nissan-Mitsubishi közösen fejlesztett 1,3 literes benzines turbómotorját találjuk mindenféle teljesítményszinttel. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Nissan tervez-e dízelváltozatot – nem lenne meglepő, ha ezt meghagynák a Renault-nak – viszont elektromos Townstar biztosan lesz, 122 lóerős motorral és 280 km körüli hatótávval.

A két nagyobb Nissan furgon is új nevet kap: a korábban NV300 néven forgalmazott modell a Primastar, az NV400 az Interstar nevet kapja. Ezek a Renault Trafic és Master testvérmodelljei, azoktól műszaki szempontból nem is különböznek érdemben.