Leállították a BMW M3 és M4 kiszállítását

2021.10.21. 13:08

A BMW egyelőre annyit közölt, hogy nem szállít M3-ast és M4-est, ameddig a megfelelő minőségű alkatrészek meg nem érkeznek.

A sportmodellekbe épített S58B30T0 jelzésű motorok gyártását az után állították le, hogy a minőség-ellenőrzés hibás főtengelycsapágyakat talált a beszállított alkatrészek közt. Mivel ezek a 3 literes, legfeljebb 510 lóerős motor legnagyobb igénybevételnek kitett alkatrészei közé tartoznak, a termelést és a kiszállításokat azonnal leállították, és a 35 autót, amelyekbe a hibás csapágyakkal szerelt motorokat építették, még átadás előtt kijavítják.

Egyelőre nem tudni, hogy meddig áll az M3-as és az M4-es gyártása, de ha heteket, az sem lesz kirívó eset, hiszen a félvezetőhiány miatt egyes típusváltozatok gyártását mostanság akár hónapokra is kénytelenek felfüggeszteni egyes autógyártók.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.