A villany-Mustang beelőzte a Mondeót Európában

2021.10.23. 06:37

Az idei év első kilenc hónapjának adatai azt mutatják, hogy a Ford Mondeo pályafutásának végére teljesen elvesztette korábbi vásárlóbázisát, miközben a Mustang Mach-E egyre népszerűbb a vásárlók körében.

Az év első háromnegyedében összesen 10 427 Mondeo ment el, ami még akkor is meglepően kevés, ha tudjuk, hogy már bejelentették a típus gyártásának 2022-es leállítását. Ez a szám azt jelzi, hogy valószínűleg még a tavalyi, járvánnyal terhelt év 21 ezres eladási szintjét sem fogja elérni a Mondeo, az a típus, amelyből 2008-ban 163 ezer, de még 2015-ben is 79 ezer fogyott.

A tömeggyártók nagy személyautóinak visszaszorulása évek óta jól látható trend – a kategória kínálata eléggé le is csökkent az utóbbi évtized során – de úgy tűnik, a magasabb, SUV jellegű típusok terjedése adta meg a kegyelemdöfést.

Mindeközben a divatosan magas építésű elektromos Mustangból viszonylag magas ára ellenére is el tudtak adni 15 602 példányt, azaz, ha marad ez a tempó, a Mach-E-nek az év végéig összejöhet a 21 ezres szint.