100 ezer Model 3-ast rendelt be egyben a Hertz autókölcsönző

2021.10.26. 10:18

Túl van a legnehezebb időszakon a tavaly májusban még csődvédelmet kérő Hertz autókölcsönző, és most tesznek egy nagy lépést afelé, hogy belátható időn belül kivillanyosítsák félmillió darabos járműflottájukat: 100 ezer darab Model 3-at rendeltek be a Teslától. Ráadásul 2022 végéig történő szállítással. 

nzn

A Hertz hétfőn közölte a gigamegrendelés tényét, és ugyan a vételárról nem adott ki információt, 4,2 milliárd dolláros költségről írnak, ami kapcsán a Bloomberg megjegyezte, hogy ezek alapján nagyjából listaárat fizet a Teslának a Model 3-asokért. Hogy nincsenek az üzletben ilyenkor szokásos óriási kedvezmények, amögött alighanem az áll, hogy a Hertz-nek rövid időn belül van szüksége a giga villanyflottára, miközben jelenleg - leginkább a félvezető-hiány miatt - nagy mennyiségek esnek ki a globális autótermelésből. 

Tervek szerint a Tesla a következő 14 hónapban szállítja le a megrendelt autókat, amiket az amerikai és európai kölcsönzőkben lehet majd kibérelni. A Hertz ügyfelei természetesen használhatják majd a Tesla saját töltőhálózatát, de a Hertz is tervez építeni egy kisebb saját hálózatot.

A két amerikai vállalat bejelentése egyébiránt 4,3 százalékos pluszba lökte a Tesla részvényárát hétfőn a New York-i börze tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésében.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.