Tervezik az új Pagani sportkocsit, de már el is fogyott

2021.10.26. 08:53

Horacio Pagani az olasz Quattroruote magazinnak adott interjút, egyebek közt ebből derült ki, hogy jövőre tervezik bemutatni a következő középmotoros autócsodát.

1

A C10-es, azaz a cég tizedik projektje kétféle változatban készül majd: az egyik ultrakonzervatív lesz, V12-es AMG motorral és manuális váltóval. A másik viszont ugyanabban a karosszériában tisztán elektromos hajtásrendszert hordoz. Pagani azt mondja, valószínűleg ez a típus lesz az utolsó, amelyet még kínálhatnak tisztán benzinmotorral, a 2026 körül érkező következő modellből a belsőégésű motoros is valamiféle hibrid hajtást kell, hogy kapjon. Úgy tűnik, az elektromos változatban is az AMG-től vásárolt műszaki megoldásokat használják majd, akár a benzinesben.

Az új modell teljesítményét Pagani szerint 900 lóerő környékére állítják be. Azt mondja, ez már elég, hogy az autó megadja a kategóriában elvárt élményt, anélkül, hogy túlzás volna. A cégvezető szerint az autói nem a legszélsőségesebb menetdinamikáról szólnak: azt mondja, egyetlen megrendelője sem kérte még, hogy oldják fel a 300 km/h-s gyári sebességkorlátozást. Ehelyett a tömeg alacsonyan tartására koncentrálnak a fejlesztés során.

Az interjúból az is kiderül, hogy a C10 lényegében már most elkelt, hiszen nem terveznek belőle 300 példánynál többet gyártani, ennyit pedig látatlanban is lefoglaltak már. Bár ilyen módon tényleges szükség nincs rá, 2022 közepén tartanak majd egy bemutatót az új típusnak. Pagani a helyszínt is elárulta: a milánói Leonardo da Vinci múzeum adja a hátteret.