Megvillantotta az ID.5 GTX-et a Volkswagen

2021.11.01. 15:20

Egy rövid teaser videóban villantotta meg a hamarosan érkező ID.5 GTX-et a Volkswagen. A néhány másodperc annyira elég, hogy kirajzolódjon az autó sziluettje, és megjelenjen a bemutató november 3-i dátuma. Apró betűvel annyit még hozzáfűznek azért, hogy álcázott, sorozatgyártás-közeli változatról van szó.

Ez a teaser már csak azért is érdekes, mert korábban ennél már sokkal kevésbé rejtélyeskedő módon is megmutatták az ID.5 GTX-et, sőt a Müncheni Autószalonon is kiállították. Igaz, az egy előszériás modell volt. A név egyébként lényegében az ID.4 újabb változatát takarja, a terepjárós jelleghez azonban itt kupés tetővonal társul, diszkrét hátsó szárnyacskával. A mostani teaser alapján túl sok különbséget nem várhatunk az eddig megmutatott változathoz képest.

A hajtásláncot illetően arra számíthatunk, hogy javarészt mindenben megegyezik majd az ID.4 GTX-szel. A kétmotoros rendszer csúcsteljesítménye ott 299 lóerő, amit összkerékhajtással visznek át az útra. A hatótávot illetően 497 kilométeres maximumról szólnak az ígéretek. Most már csak az a kérdés, milyen meglepetést tartogatnak a bemutatóra.