Elektromos szuperszedánt mutatott az Apollo

2021.11.08. 09:22

A Gumpert kihűlt hamvain létrehozott, kínai tulajdonú, de német központú autógyártó alternatív Teslája négyajtós, négyüléses, és valószínűleg sokkal drágább lesz, mint a hasonló jellegű konkurencia.

Az EVision egyelőre tanulmány, annak is elég rejtélyes. Annyi biztos, hogy 800 volt rendszerfeszültségű, nagy teljesítményű, kétmotoros elektromos hajtást terveztek hozzá. A nagyjából 2 méter széles és 5 méter hosszú autó motorjai csak hátul hajtanak, mindkét hátsó kerék külön motort kapott.

Számszerű adatokból egyelőre ennyit közöltek, ezen felül csak annyit írt a cég, hogy 2023-ra tervezik beindítani a gyártást. Hogy hol, és mekkora sorozatban, azt egyelőre nem közölték, de a márkanév azt sugallja, hogy újabb elektromos hajtású szuperluxus-autó van születőben, amelyből néhány száz, vagy legfeljebb néhány ezer példány születhet meg évente, észszerű indokok alapján védhetetlen áron.

A premier helyszínéül választott China International Import Expo ráadásul azt sugallja, hogy az elsődleges célpont Kína, ahol az Apollo nem csak autókat szeretne eladni, hanem a szaktudását is. Erre utal a cég elnökének nyilatkozata, aki arról beszélt, hogy mostanra a teljes autótervezési folyamatot képesek elvégezni, a formatervezéstől a prototípusok legyártásáig.

Készült már videónk elektromos szuperszedánról, igaz, azt a Porsche gyártja (szerk.)