Nagy villany-terepjárót ígér a Kia

2021.11.08. 17:52

Ahogy ígérte, a Hyundai csoport gyorsan szaporítja a szabvány E-GMP platformra épülő autóit. A következő ilyen a Kia márkánál jön ki, az elnevezés alapján gyanús, hogy ez lesz a kínálat csúcsa.

Nem feltétlenül jó irány, hogy egyre szaporodnak a háromtonnás elektromos terepjárók, de úgy tűnik, a gyártók egyelőre ebben a formátumban tudják a lehető legnagyobb haszonnal adni az elektromos hajtást. Most a Kia is valami naggyal és szögletessel készül piacra lépni, aminek a neve EV9 lesz.

Az autóról egyelőre csak egy körvonalrajzot mutattak, ez alapján méretre és jellegre a Kia Telluride SUV-ra emlékeztet, bár nem biztos, hogy a két autónak bármi köze is lesz egymáshoz. Valószínű, hogy műszaki szempontból a szintén bemutatás előtt álló Ioniq 7 közeli rokonáról van szó, ám az eddig bemutatott Hyundai-Kia ikrekből kiindulva meglepő lenne, ha akár csak halványan is emlékeztetne egymásra a két típus.

Sokat nem kell várni a bizonyosságra: az EV9 premierjét 2021 november 11-én tartják, azaz ezen a héten csütörtökön, így legkésőbb akkor kiderül, hogy a 9-es számot miféle jármű kapja a Kia villanyautó-kínálatában.