Nagyon óvatosan frissítették a VW T-Rocot

2021.11.17. 11:53

Volkswagenesen konzervatív módon frissítették a T-Roc kompakt szabadidő-autót, melyen épp csak annyi újdonság van, hogy szebben passzoljon a márka aktuális formái közé. Ennek megfelelően új mátrix LED-es fényszórókat kapott és az átrajzolt lökhárítóban lévő menetfény már nem a jópofa hatszögletű, hanem függőlegesen sorakozó fénypontokból áll. A letisztultabb logó alatt a T-Roc orrán is épp olyan fénycsík húzódik keresztbe, mint az ID.3-astól az Arteonig mindenen.

Érkeztek új színek a választékba és néhány alufelni, de sokkal inkább a T-Roc belterén dolgoztak, ahol lejjebb kerültek a középső szellőzők, hogy elférjen a nagy kijelző. Ezen a Volkswagen legfrissebb fedélzeti rendszere fut, mely a magasabb szinteken 9,2 colos érintőképernyőt kap, vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay kapcsolódással. Ennek ellenére nem dobták ki belőle az elkülönített klímapanelt, hanem egy érintőgombos verzióval tették modernebbé. A műszerfalon gazdagon használtak zongoralakkot, de sportos T-Roc R-ben kék dekorbetétek mentik a hangulatot.

110 lóerős az 1,0 literes, háromhengeres turbómotorral szerelt változat, majd a következő lépcsőt az 1,5 TSI jelenti, innentől már négy hengerrel és 150 lóerővel. A 2,0 TSI verzió már 190 lovas és összkerékhajtású. 115 és 150 lóerős változatban akad még 2 literes turbódízel is a választékban. A váltók között megmarad a hatgangos kézi lehetősége, a többi T-Roc-ban pedig 7 sebességes duplakuplungos automata van.

Amennyiben az Audi SQ2 TFSI túl puccos lenne, a Volkswagennél ott a T-Roc R, amit épp úgy 300 lóerős és 400 Nm nyomatékú 2.0 TSI hajt, összkerékhajtású, és 4,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. A Golf R szórakoztató drift módját viszont nem adja meg. Aki pedig a száguldás helyett inkább a napfényt élvezné, annak továbbra is elérhető a T-Roc nyitható vászontetős verziója, szerényebb motorokkal. Elektromos változat vagy konnektorról tölthető hibrid nincs.

2019-es megjelenése óta a Volkswagen T-Roc-ból több mint 1 millió darabot adtak el, amiből világosan látszik, hogy a kompakt kategóriában is erősen hódít az SUV fazon.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!