Videón a legnagyobb és legmerészebb M-es BMW

2021.11.28. 07:24

Múlt héten még csak egy sötét képet mutattak a G09 kódú BMW XM-ről - amit eredetileg X8 néven emlegettek, lévén hogy az SUV kínálat tetejére, az X7 fölé érkezik -, most viszont egy videót is megosztott a német márka. 

Az autóra most még csak koncepcióként hivatkoznak, de a legutóbbi BMW-k alapján a pillanatokra felvillanó túlzó részletek valószínűleg a szériamodellen is megmaradnak. Az XM hajtásláncáról még mindig nincsenek konkrétumok, de a márka rajongói oldalain több motorvariációról is hírelnek: egy teljesen új, S68-as kódú V8-asról is előkerült egy kép (egyesek szerint viszont az eggyel kisebb, hathengeres S58 lesz az alap), de a mai trendeknek és az emissziós normáknak megfelelően hibridként építik az autóba - ezt a márka eddigi kommunikációja is alátámasztja. A Bimmerpost három variációt jósol, amelyek közül az utóbbi a 45e jelzést kapja majd. A teljesítmény méltó lesz az autó méretéhez, a pletykák 650 lóerős csúcsot emlegetnek.

A kedvcsináló videó kissé karakteridegen, először néhány lovas között tűnik fel a bestiális sziluett, majd eddig nem látott részletként az autó hátulja is megjelenik néhány kortárs táncos után. Valószínűleg ez volt az utolsó kedvcsináló, a végleges leleplezés 29-én, hétfőn várható.