Jól áll az egyenruha a Porsche 911-esnek

2021.11.29. 09:04

Minden évben születik egy-egy ilyen rendőrségi dekorációkba öltöztetett tuningautó, valamelyik híres német autóátalakító műhely jóvoltából. Az idén a Porsche specialista Techart készítette el a Tune it! Safe! kampány arcát, egy Targa tetős 911-esből.

Ahogy mindig, most is a két-ezüst-láthatósági sárga rendőrségi színezés az autó legfeltűnőbb része: ez a mostani változat van olyan feltűnő, mint bármilyen versenyestés. A Targa 4 érdekes választás volt a Techart részéről, olyan szempontból, hogy a fényhíd alig fért el az autó jellegzetes bukókeretének tetején: az alacsony, LED-es egység be is lóg az utastér fölé.

A tuningot magát nem vitték túlzásba: az autó kapott egy látványos felniszettet, négy centiméter ültetést és egy elegáns, kék-fekete bőrbevonatú kormánykereket a hozzá illő ajtókárpitokkal. A teljesítményt nem növelték, igaz, a 911 Targa 4 a maga 385 lóerejével módosítás nélkül is sokkal durvábban megy annál, ahogy egy átlag sofőr vezet.

A rendőrgúnyás Porschének szokás szerint egy feladata van: ez az idei poszterautója annak a kampánynak, amelyet a német tuningműhelyek és a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium indított még 2005-ben, azért, hogy a hivatalos, engedéllyel rendelkező tuningot népszerűsítsék az otthoni, sokszor veszélyes módosításokkal szemben. Úgy néz ki, a dolog működik, mert azóta minden évben készül egy ilyen, kifejezetten vonzó rendőrautó, amelyet az Essen Motor Show-n állítanak ki. Az idei december 5-éig lesz látható a hét végén megnyitott rendezvényen.