Hatkerekű lóerőgyár a Hennessey-től

2021.12.01. 11:37

Valami különlegeset, az ő szóhasználatukkal élve nem e világit ígért be nemrég a szuperautóiról és tuninggépeiről ismert Hennessey. Úgy tűnik, nem is hazudtak nagyot, a Project Deep Space tényleg egészen érdekes koncepció, noha egyelőre csak vázlatokon láthatjuk.

Hogy mennyire nem szokványos a Hennessey agymenése, már első ránézésre is látszik, hiszen egy hosszú, lapos, hatkerekű kupét mutatnak a skiccek, sirályszárnyas ajtókkal. Ennek tetejében a négyszemélyes utasteret sem a hagyományos módon alakították ki, inkább egy 1+2+1-es sémát alkalmaztak. Olyasmi ez, mint mondjuk a McLaren F1-nél, tehát a vezetőülés két oldalán hátrébb csúsztatva találunk még két ülőhelyet, csak itt még leghátul, középen is van egy. Utóbbi már-már fekvő pozícióban.

Ha pedig már hat kerék, mindegyikre jut egy-egy villanymotor is. Egyenként durván 400 lóerősek, a rendszerteljesítmény 2400 körül alakul. Ez még akkor is igencsak meggyőző, ha hozzátesszük, hogy várhatóan 1,8 tonna fölötti tömeget kell mozgatnia. És ugye ne menjünk el szó nélkül a hatkerékhajtás ténye mellett se.

A különös Hennessey-ből összesen 105 darabot fognak majd gyártani, 2026-os kezdéssel. Mintegy hárommillió dolláros árcédulát aggatnak rá, ami átszámolva közel egymilliárd forint.