A Bentley megmutatja a luxus sötét oldalát

2021.12.02. 09:48

Végtelenül elegáns tud lenni egy csillogó króm maszkos Bentley Continental GT, melynek tökéletes fényezésén túl szinte világít a világos bőrbelső, de a vásárlók 40 százaléka mégsem erre vágyik, hanem az alvilági hangulatra, a feketébe mártott díszítésre és szintén fekete 22 colos felnikre, melyek szinte eltűnnek a luxuskupé alatt. Nekik készül a Bentley Mulliner Blackline, mely tűpontos válasz a Rolls-Royce Black Badge modelljeire.

Szatén ezüst tükörházak helyett a Blackline specifikációs autókon Beluga feketék vannak, ahogyan a Mullinerre jellemző mintázatú hűtőmaszknak is kontrasztot az a sötétség, az ablakkeretek is fényes fekete árnyalatúak. Csak az orron díszelgő szárnyas logó kivétel. Utasterében dupla gyémántmintában steppelt bőrkárpit van, melyhez 400 000 nagyon precízen megtervezett öltés szükséges.

Aki mindennél feljebb álló luxusautót szeretne, annak az autóipar legrégebbi karosszériaműhelyének nevével, a Mullinerrel díszített Bentley lehet a megoldás. Bármilyen fényezést, beltéri színt és varrást választhat a leendő tehetős tulajdonos, a határt csak a fantázia és persze, a pénz szabja meg.

Kortárs csavarnak hívja a Bentley a Mulliner Blackline verziót, mely mindkét változathoz, az 550 lóerős V8-ashoz és a 635 lovas W12-eshez is rendelhető. Az egészen biztos, hogy a Continental GT akkor is egy igazi luxuskupé, ha körbelengi az alvilág szele.

Vászontetővel és 12 hengeres motorral, a magasélet édes ízével itt a Bentley Continental GT Cabrio!

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!