Gyárban teszik próbára a 2022-es Puma WRC-t

2021.12.18. 14:03

Romániában, a craiovai gyárban 2009 óta gyárt autókat a Ford, itt készült a Transit Connect, a B-Max, az EcoSport és a Puma. Motorok is készültek: a manapság sokféle Fordba bekerülő, 1 literes EcoBoostot és a régebbi, négyhengeres, 1,5 literes Ecoboostot gyártották itt.

Most nagy mérföldkőhöz érkezett a gyár: elkészültek az egymilliomodik autóval, ami egy Desert Island Blue színű, ST-Line felszereltségű Puma. A jeles alkalmat egy duhajkodós kisfilmmel ünnepelték, amiben egy, már korábban bemutatott Puma WRC-nek kenik. A gyár területén történik mindez, sőt, még az épületeken belül se lankad a harci kedv.

A kisfilm nagyon hangulatosra sikerült: az üres gyár este, a rengeteg Puma, a tűzijáték és a lángoló, durrogó, eszelős tempóban közlekedő raliautó egy nagyon szórakoztató egészet eredményez.

A 2022-es Puma WRC a Fiesta WRC-t váltja, a fejlesztés ugyanúgy az M-Sportnál zajlott. Az előírásokkal összhangban egy 1,6 literes, turbós benzinmotor hajtja mind a négy kerekét, de újdonsággal is szolgál: a raliban is bevezetik a hibrid-hajtást, így a benzines lóerőket elektromosak egészítik ki.