Egyenruhában még az Alpine A110 is szexibb

2021.12.19. 13:10

Minden országnak megvannak a maga nagyteljesítményű elfogóvadászai, mint a magyarországi Audi TT S-ek vagy az olaszok Alfa Romeo Giulia QV-je, meg persze, ott van a Lamborghini Huracán is, amivel sürgősségi szervszállítást is végeztek már döbbenetesen rövid idő alatt. A francia belügyminisztérium az Alpine A110-esből rendelt 26 darabot az országos csendőrség számára.

Októberben jelentették be az érkezésüket. Ezek különlegesen felkészített autók, melyeket rendőrautókká alakítanak, majd nagy sebességű üldözésekre vagy kábítószer elleni küzdelemre használják. Sötétkék fényezésére fényvisszaverő matrica kerül a csendőrségi dekorral, és nem marad el a villogó sem az autó tetejéről. A legnagyobb kihívást a kis csomagtartó és a szűk utaskabin miatt a rendőri munkához szükséges eszközök elhelyezése jelentette.

Sima Alpine A110-eseket kapott a National Gendarmerie, tehát a Megane RS-ből származó 1,8-as, négyhengeres turbómotor 252 lóerős és 320 Nm nyomatéka van, amivel az 1,1 tonnás, alumínium karosszériás sportautó 4,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre.

20 000-nél kevesebb lakosú kisvárosok és vidéki területekért felelős francia rendőrség az Országos Csendőrség, a Police Nationale pedig Párizsért és más városi területekért felelős.

Ha megnéznéd az erősebb, 292 lóerős Alpine A110S-t videóban, akkor kattints a play gombra!