Feladta magát a rendőrségen az ex-Forma-1-es pilóta

2021.12.22. 11:08

Jean Alesi 1989-ben mutatkozott be a Formula-1-ben a Tyrrell–Cosworth csapat színeiben, majd néhány villanása után rögtön a Ferrarinál kapott helyet. Szerencsétlenségére rengetegszer állt meg alatta az autó (öt szezon alatt negyvenszer esett ki), legjobb versenye az 1995-ös Kanadai Nagydíj volt, ahol megszerezte az első és egyetlen futamgyőzelmét. 2001-ben búcsúzott a szériától, ezután egyéb versenysorozatokban próbálkozott. Most egy túl jól sikerült poén miatt került a hírekbe az 57 éves francia.

Jean Alesi unatkozott a versenyen
Jean Alesi unatkozott a versenyen

Villeneuve-les-Avignonban vasárnap este tíz óra körül egy nagyobb robbanást hallottak a lakók, majd egy lámpáit lekapcsolva hagyó autót láttak elhajtani a helyszínről, természetesen értesítették a rendőrséget. Az autó Alesi öccséhez tartozott, őt már másnap előállították. A valódi elkövető azonban maga Jean volt, természetesen feladta magát: ő helyezett a sógorához tartozó iroda ablakába egy "Olaszországban vásárolt pirotechnikai eszközt", ami nem csak a redőnyt semmisítette meg, de a rablóbiztos ablakot is betörte.

Pikáns mellékíze a dolognak, hogy a sógor csak exsógor, korábban már elváltak Alesi lánytestvérével. Harag mindenesetre nincs köztük, a károk azonban az elkövetőre lettek terhelve.