Felhagyhat a belső égésű motorok fejlesztésével a Hyundai

2021.12.28. 09:31

Bezárhatja a belső égésű motorok fejlesztésével foglalkozó részlegét a Hyundai. Dél-koreai sajtóhírek szerint hamarosan alaposan átrendeződik a márka vezetősége, és az átalakulás magával hozza az erőteljes irányváltást a villanyhajtás felé.

IMG 6172

A Business Korea értesüléseire hivatkozva már több nemzetközi forrás is közölte, hogy megszűnik a motorfejlesztési központ a Szöultól délre fekvő Namyang Kutatóintézetben. Az eddig hajtásláncok fejlesztésével foglalkozó csapat pedig a jövőben elektromos hajtásokon dolgozik, továbbá létrehoztak egy akkumulátorfejlesztő egységet is.

Egy másik helyi lap, a Korea Economic Daily pedig a Hyundai új kutatás-fejlesztési vezetőjének, Chung-Kook Parknak egy e-mail üzenetéből idéz, amelyet eredetileg az alkalmazottaknak címzett. Ebben arra tér ki, hogy bár nagy eredmény, hogy eljutottak a saját (belső égésű – a szerk.) motorok fejlesztéséig, de most változásokra van szükség, hogy a múlt nagy értékei alapján létrehozzák a jövő innovációit.

Iparági információk szerint ez az irányváltás egy komolyabb vezetőségi átszervezéssel is együtt jár. A kutatás-fejlesztési munkáért eddig felelő Albert Biermann nyugdíjba vonul, éppen az ő helyét veszi át Chung-Kook Park. Peter Schreyer dizájnfőnök pedig másik pozícióban folytathatja. Akárhogy is, a vezetőségi generációváltásról és az elektromosítási célokról egyelőre hivatalos közleményt nem adtak ki.