Otthagyja a Vinfastet az egykori Opel-vezér

2021.12.28. 10:49

A vietnámi Vinfastnél merész tervekből már eddig sem volt hiány, az alaposan átkozmetikázott Opelek és BMW-k után idén végre bejelentették, hogy három modern villanyautón dolgoznak. Ezeket az ígéretek szerint a januári CES elektronikai szakkiállításon mutatják be, de az már egészen biztos, hogy nem Michael Lohscheller rántja le a leplet az újdonságokról.

Az egykori Opel-vezérigazgató ugyanis személyes okokra hivatkozva bejelentette távozását. Ez azt jelenti, hogy mindössze pár hónapig irányította a vietnámi gyártót. Idén nyáron derült ki, hogy elhagyja az Opelt, a felek szeptember elsejével váltak el egymástól. Feladatát teljesítette, ugyanis a márka átszervezését bízták rá, a Peugeot-val való összeborulás után.

Míg a német márkánál a végére már egyre inkább beszűkült a mozgástere, addig a Vinfast egyértelműen az első számú vezető pozíciójával édesgette magához. Most az eddigi alelnök, Le Thi Thu Thuy veszi át a vezérigazgatói feladatokat, miközben saját meglévő szerepkörét is megtartja. Azt egyelőre nem tudni, Lohscheller hol folytatja, mint ahogy azt sem részletezték a felek, hogy a távozásban közrejátszó személyes okok mit takarnak.