Hamarosan itt a legfontosabb Chrysler

2021.12.29. 10:11

Az utóbbi évtizedek során a Chrysler jelentősége a globális autópiacon enyhén szólva is leépült, jelenleg csupán a 300 és a Pacific a két létező modelljük. Tavaly azonban némi meglepetésre egy érdekes tanulmánnyal készültek a CES elektronikai szakkiállításra. Az Airflow Vision koncepciót azóta továbbgondolták, és az idei CES-en is mutatnak majd valamit.

3

A névválasztás persze nem véletlen, az Airflow a harmincas évek áramvonalas modellje volt, amelyről azt tartják, bőven megelőzte korát. Legalább ennyire fontos szerepet szánnak a mostani újdonságnak is, hiszen ez lehet a Chrysler feltámadásának első lépése. Sokat egyelőre nem tudni róla, de egy biztos: elektromos crossover lesz. Nem kockáztatnak tehát sokat, olyan műfajban próbálnak alkotni, amely egyébként is sláger.

Az idei CES-en egyébként még nem sorozatgyártású modellt lepleznek le, hanem egy újabb tanulmányt, igaz, ez már sokkal közelebb állhat a szériamodellhez. Várhatóan a Stellantis STLA Medium EV platformjára épül, ez pedig akár egy kétmotoros, összkerékhajtású rendszert is lehetővé tesz, 250 lóerő körüli csúcsteljesítménnyel.

Túl sokat már nem kell várni arra, hogy megtudjuk, valójában hogyan képzeli el a jövőt a Chrysler. A CES-t január 5-től 8-ig tartják Las Vegasban, vagyis a jövő héten leleplezik az Airflow tanulmányt.