2021.12.30. 13:09

Három új modell bevezetését tervezi a következő néhány évben a Polestar, és egy ideje már az sem titok, hogy ezek a 3, 4 és 5 nevet viselik majd. Ezek közül, ahogy korábban kiderült, a Polestar 3 egy teljesítményorientált elektromos SUV lesz, míg a Polestar 5 egy szintén villanyhajtású nagy túrakocsi. Most a 4-esről osztott meg pár részletet a cégvezető.

polestar-3-left-polestar-4-middle-and-polestar-5-right

Noha a számozás azt sugallná, hogy valahova a 3-as és az 5-ös közé érkezne a Polestar 4, egy ideje már nem titok, hogy a Porsche Macan-méretű hobbiterepjárót a 3-as alá lövik be. Az viszont csak most derült ki Thomas Ingenlath vezérigazgató szavaiból, hogy kupés tetővonalú SUV-ra számíthatunk, de a forma nem megy majd a belső helykínálat rovására.

Ingenlath hozzátette: a böszme, szögletes terepjárófazonok ideje lejárt, így a Polestar 4 is kellően áramvonalas lesz. Némi támpontot adhat az elképzeléséhez a Precept tanulmány, azt kell fejben egy kicsit crossoveresebbé konvertálnunk. Arra viszont ügyelni fognak, hogy minden egyes modelljük más karakter legyen, mind a külső jegyek, mind a beltér tekintetében.

A Polestar 4 a tervek szerint Kínában készül majd, ellentétben az USA-beli összeszerelésre szánt Polestar 3-mal. Míg utóbbit jövőre már be is mutatják, addig előbbi várhatóan csak 2023 végén érkezik. Nemcsak méretben, hanem árban is a 3-as alá lövik be a 4-est, ami 55 ezer euró, vagyis bő 20 millió forint körüli árcédulát jelenthet.