Letisztult egyterűt mutatott a Honda

2022.01.09. 13:04

A japán belpiacos modellek a nyugati szemnek sok esetben túlzóak, nehezen befogadhatók, de a Honda letisztult, modern formát rajzolt a Step WGN nevű egyterűjének. Közrejátszhatott a Honda e villanyautó dizájnjának szinte osztatlan sikere, és - bár ezt csak én teszem hozzá  - a Hyundai is hasonló elvek mentén, bár a Hondánál valamivel merészebben rajzolta meg az egyterűjét, a Stariát.

Bár mi itt Európában nem ismerjük, a Step WGN már hatodik generációját éli Japánban. Először a Tokiói Autószalonon leplezik le az autókat - a sprődebb Air és a drágább Spada verziót - , a gyártás pedig tavasszal kezdődik majd. A Honda látványosan elhagyta az eddig uralkodó dizájnelemeit, így valószínű, hogy a globális modelleken is visszaköszön majd az új, minimalista formavilág, amely nyomokban már ott van az új Civic-en és a HR-V-n is.

Maga az autó egyébként egy három üléssoros családhordozó, amivel nálunk a Volkswagen Multivan/Ford Galaxy ligájában játszana, hazai pályán viszont a Nissan Serena és a Toyota Voxy/Noah lesz az ellenfele. A hajtásláncról részleteket nem tudni, csak annyit árultak el, hogy az új e:HEV hibriddel és sima benzines kivitelben lesz elérhető.

Ha már megemlítettem, íme a Multivan: