A Pininfarina tervezte az új kínai turistabuszt

2022.01.22. 11:06

Az évente 15 000 autóbuszt gyártó Yangzhou Asiastar eddig még nem jelent meg az ázsiai piacokon kívül. Most úgy döntöttek, hogy az új X9-3-assal más piacokra is próbálnak betörni. Elsősorban Dél-Amerikát céloznák meg, ezért az új turistabuszuk formáját a sanghaji Pininfarina stúdióval terveztették meg.

"Az új busz a hazai luxus-turistapiacot és a tengerentúli turistabusz-forgalmazókat célozza meg. A stílus és a belső tér üdítő érzést kölcsönöz a járműnek, a termék minősége és teljesítménye pedig egy teljesen új szintre került" – mondta Jia Kajqian, az Asiastar vezérigazgatója.

Az X9-3-as avantgárd formája az olasz formatervezést a modern kínai divattal ötvözi, így az új turistabusz elegáns és fényűző megjelenésű. Az új buszkonstrukció 1300 kilóval könnyebb az elődmodellnél. A farrészét pedig úgy alakították ki, hogy bármilyen hajtásláncot be lehessen szerelni. Ezek egyelőre azonban csak dízelmotorra korlátozódnak.

A most bemutatott X9-3-as még csak prototípus, de az Asiastarnál úgy tervezik, hogy még idén elindul a sorozatgyártás és a forgalmazás is. A Pininfarina és az Asiastar együttműködése folytatódik a jövőben, ugyanis az X9-3-as formanyelvét az olasz stúdió hamarosan átülteti az összes típusra.