Hamarosan érkezik az Alfa Romeo új alapmodellje

2022.01.25. 09:07

Évek óta várjuk a korábban már megszellőztetett újdonságot, de úgy néz ki, a Stellantis megalakulása rossz ütemben kapta el a csaknem kész típust, így az autó forgalmazását csak az idén kezdhetik meg.

Azt már most elárulták, hogy a bemutató február 8-án lesz, de egyelőre semmilyen részletet nem árultak el. Magáról a rendezvényről is csak egy sokat sejtető szlogent: Az átalakulás megkezdődik.

A Tonale tanulmányautóként már 2019-ben bemutatkozott, de a bemutatása többször is megcsúszott: a legutolsó pletykák arról szóltak, hogy az Alfa Romeo új vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato nem volt elégedett a konnektoros hibrid változat teljesítményével, ezért elrendelte annak módosítását, ami legalább három hónappal tolta ki a gyártás és forgalmazás elindításának határidejét.

Bár a szlogen mást sugall, a Tonale még tisztán Fiat megoldásokra épül: a Jeep Renegade és a Fiat 500X platformját használták, így várhatóan az onnan már ismerős 1 és 1,3 literes turbómotorokat, illetve a köréjük épített hibrid hajtásokat láthatjuk viszont itt is.

A kompakt SUV-tól egyértelműen az eladások jelentős növekedését várják: a Stellantis előtti cégvezetés még arról beszélt, hogy ezzel elérhetik az évi 400 ezer autós határt, ami nagy ugrás lett volna a 2018-as évi 150 ezres eladási szintről. Ugyanakkor a cég eladásai azóta még tovább estek, mivel a két korábbi alapmodell időközben eltűnt a kínálatból: 2019-ben a Mito, 2020-ban pedig a Giulietta gyártását állították le.