Jégkockává fagyott Ladát kapcsoltak le az orosz rendőrök

2022.02.17. 08:34

Különös kísérletre adta a fejét egy orosz férfi a szibériai Krasznojarszkban. Valóságos jégkockává fagyasztotta Ladáját (igen, kocka-Ladából lett jégkocka-Lada), aztán azzal furikázott a város útjain. A helyi rendőrök azonban lekapcsolták. A produkció nem nyerte el a feltétlen tetszésüket, ugyanis a több centiméteres jégrétegbe csak egy kicsi, lőrésszerű nyílást vésett a 34 éves sofőr, azon kémlelt kifelé. Na meg persze az ajtók körül végzett némi takarítást, hogy azok kinyíljanak.

A 2105-ös kockát vezető Valerij Picsurin az igazoltatáskor azt ígérte, majd a szervizben kiolvasztja a Ladát, de ez az ígéret sem nyerte el teljesen a rendőrök tetszését. Több szabálysértés tényét is megállapították, hiszen a kilátás korlátozott volt az autóból, nem voltak letakarítva a világítóberendezések sem, nem működött az ablaktörlő, ráadásul a rendszám sem volt olvasható.

4d218739884f2e1a4d5567f6c593a739

Valerijt pénzbírsággal sújtották, az autó pedig tréleren folytathatta útját. Sőt, a vicces kedvű férfinek még a rendőrség kamerájába is el kellett mondania, hogy senkit nem biztat hasonló cselekedetre, mert az felelőtlen és veszélyes.

ledyanaya mashina2