Ilyen, amikor felnyílik alattad a híd

2022.02.23. 10:08

Floridában sok hülyeséget követnek el az emberek, talán a meleg, talán a vízben található kábítószer-koncentráció miatt, mindenesetre az ott élő ember fogalom. A lantanai Ocean Avenue Bridge-en történt eset kiindulópontja azonban nem annyira az aktív hülyeség, mint inkább a figyelmetlenség volt.

Car-On-Bridge

A felvétel tanúsága szerint a híd sorompója rögtön azután záródik, hogy egy Honda Accord és egy biciklis felhajt rá. Utóbbi valószínűleg könnyen kikerüli a túloldali sorompót, de a Honda sofőrje rosszul méri fel a helyzetet, és pont a felnyíló útszakasz végén áll meg. Az autó dőlésszöge már közelíti a 45 fokot, ekkor a sofőr már kiszállna (nem jó ötlet), de meggondolja magát és inkább a gázra lép. Pont aszfaltot ér a két hajtott kerék, de nem sikerül elég lendületet gyűjteni ahhoz, hogy a hátsó kerekek is felkapaszkodjanak az útra, így valószínűleg az első-hátsó lökhárító cseréje sem lesz elég.

A híd operátora azt nyilatkozta a rendőröknek, hogy egyszerűen nem vette észre a Hondát (sem a biciklist). Az eset után ki is rúgták, mivel nem tartotta be a szabályzat azon részét, amely szerint vizuálisan is meg kell győződni arról, hogy a híd üres. Valóban hibázott, de valamennyire azért a sofőr is sáros:  ha még akkor kapcsol, amikor emelkedni kezd alatta a hídszárny, az Accord is megússza, és valószínűleg az operátor munkája is megmarad.