Spielberg forgathatja újra a leghíresebb autós üldözést

2022.02.28. 08:58

A Bullitt egy 1968-as bűnügyi film, Steve McQueen főszereplésével, amely mára valószínűleg ugyanúgy feledésbe merült volna, mint legtöbb kortársa, ha nincsen benne a filmtörténet legismertebb autós üldözése.

bullitt chase

Ezért érdekes a hír, amely szerint Steven Spielberg újra elővenné a San Francisco-i rendőr történetét. Bár a pletykák szerint nem akarják az eredeti forgatókönyvet újra leforgatni, gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy ne legyen az új filmben is valamiféle autós üldözési jelenet.

A film állítólag még korai fázisában jár, így nincsen végleges forgatókönyv sem, de ezen egy Oscar-díjas forgatókönyv-író, Josh Singer dolgozik, ha igazak a hírek.

Az eredeti Bullitt egyértelműen arról a bő tíz perces jelenetről lett híres, amelyben a főhős egy Ford Mustangban üldöz egy Dodge Chargert San Franciscóban és környékén. A jelenet a hossza mellett attól vált igazán kivételessé, hogy az akciót nem próbálták aláfestő zenével felvizezni: az üldözés bő hat percében a néző csak motorhangot és gumicsikorgást hall.