Úgy hallani, a VW ID.Life-ból mégsem készül szériamodell

2022.03.09. 15:33

Tavaly még úgy tűnt, hogy a végletekig egyszerűsített bakancsformát örökölheti a jövendőbeli elektromos Volkswagen alapmodell, de a legújabb hírek már arról szólnak, hogy a VW tervezői, és a cégvezetés az ID.Life-ot nem találta eléggé fiatalosnak, vonzónak.

A nagyjából VW Polo méretű, ID.2 néven emlegetett modellről régóta hallani, de az Automobilwoche híre alapján még keresik a 20 ezer euró alá ígért típus legkedvezőbb formáját. Eléggé valószínű, hogy a méretéhez képest tágas, ötajtós típus lesz, és legalább két változat készül majd belőle: a személyautósabb arányú ID.2 mellett várható egy magasabb, terepjárósabban dekorált ID.2X megjelenése is.

A koncepció véglegesítését azonban nem igazán lehet már tovább halasztani, ha tartani szeretnék a szintén korábbi ígéretekben szereplő 2025-ös bevezetési dátumot. Ezért is meglepő a német lap belső forrásokra hivatkozó értesülése, amely szerint az ID.Life helyett valami mást terveznek gyártásra éretté fejleszteni.

Az ID.2 a VW szempontjából egyébként kulcsfontosságú modell lesz, hiszen elég nagy az esélye, hogy az akkortájt érkező Euro 7 a megfizethető benzines Volkswagenek végét jelenti Európában, és mire az hatályba lép, kell egy modell, amely az ID.3-nál nagyobb mennyiségben értékesíthető, méghozzá elfogadható haszonnal.