Nem nagyon készült ennél klasszabb Mustang II

2022.03.11. 06:09

Ez az autó igazából sokkal több annál, amit az alapján gondolhatnánk, hogy még saját neve sincsen. A legvacakabb Mustangból indultak ki az építői, ehhez képest az eredmény kifejezetten vonzó lett.

Maga az autó nem új, első formájában, még 2014-ben Detroitban mutatták be, egy 6,8 literes V10-es Ford Triton motorral – ilyet gyárilag csak teherautók kaptak – de a bemutató után közvetlenül összetört, és csak 2021-re támasztották fel, könnyebb és sportosabb motorral. Az jelenlegi Mustangban is szolgáló ötliteres, 32 szelepes, négy vezérműtengelyes V8-ast építették bele, amitől valószínűleg jobb is lett.

A gép igazi különlegessége, hogy a Ford Pinto alapokra épített, ügyetlen arányú olajválság-népkupéból, a Mustang II-ből csak a jó stílusjegyeket tartották meg, de az autó arányait kijavítva: a tengelytáv hosszú, a túlnyúlások pedig egész rövidek lettek. Ha a Ford maga készít ilyen autót, az valószínűleg olyan ikon lenne mára, mit az első Mustang generációk.

Az egyedi autó műszaki alapjai egyébként nem csak Ford gyártmányokból jöttek: a hatfokozatú kézi váltó, és az első futómű például egy az egyben a C6-os Corvette-é.

A valós képességeiről sokat nem tudunk, ahogy arról sem, hogy kaphat-e rendszámot a teljes átépítés után. Ám úgy néz ki, épp eladó az egyetlen példány, egyedi autóhoz képest egész barátságos, 125 ezer dolláros áron.