A Ferrari Enzo, amit nem félnek használni

2022.03.16. 13:24

Amennyiben a tehetős autóbolond abban a szerencsés helyzetben van, hogy betárazhat magának egy olyan ritka szupersportautót, mint a Ferrari Enzo, akkor a legtöbb esetben temperált garázsban tartja és igyekszik a lehető legkevesebb kilométert megtenni vele, hogy örökké olyan szép maradjon, mint új korában. Vagy messze értékesebb, mint valaha. Szerencsére Richard Losee nem ilyen fazon.

Ő pontosan tudja, hogy az autót használni kell és élvezni, ezért az Enzo Ferrari... khm... szóval Ferrari Enzoval sem tesz másképpen, gyűjti bele hevesen a kilométereket és ezzel szembe megy nagyjából mindenki mással, akinek ilyen autója van.

Akkor kezdődött, amikor átadták a Road & Track magazinnak tesztelés céljából és belepörgettek több mint 2400 kilométert, aztán hosszabb távú próbán még 16 ezret. 2006-ban egy jótékonysági rendezvényen az Enzoval megfutották a 331,5 km/órás sebességet, de sajnos nem volt eseménytelen, balesettel végződött a móka, az autó pedig összetörött.

Helyreállítása után turbófeltöltőkkel 800 lóerős lett, futott a Bonneville sós síkságon, majd új ajtókkal kipróbálták, hogy milyen lenne targa módban, mostanra pedig 90 ezer mérföld, tehát úgy 145 ezer kilométer van benne.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!