Betondarabbal zúzta be a rendőr-Vitara szélvédőjét

2022.03.23. 09:39

Betondarabbal törte be egy Suzuki Vitara járőrautó szélvédőjét egy férfi Abonyban. Egyáltalán nem volt szomjas, sőt a rongálást is úgy követte el, hogy közben bal kezében egy borosüveget tartott. Jobb kézzel meg újra és újra felvette és az üvegnek hajította a betondarabot. Ivócimborája mindezt nevetgélve és jól szórakozva videón is megörökítette.

A 47 éves szegedi férfi az őt elfogó egyenruhásoknak azt mondta, a segélyhívón ígérték neki, hogy érkezik egy rendőri egység, de azt nem volt türelme kivárni. Tántorogva nekiállt a járőröknek, provokálta őket, és többek közt olyan fenyegetésekkel is szolgált, mint a „gyáva kutyák, üssünk egyet” vagy a „megcsaplak mindjárt”.

Amikor felemelt ököllel megindult a rendőrök felé, akkor elfogyott a türelem vele szemben, megbilincselték és előállították. Szondát fújattak vele, ami 0,99 mg/l értéket mutatott. Kihallgatása során már visszafogottabban viselkedett, tettét idegességével indokolta, valamint azzal, hogy előző nap és aznap is jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A Vitarában mintegy százezer forintos kár keletkezett, az elkövetővel szemben rongálás miatt indult büntetőeljárás a Nagykátai Rendőrkapitányságon.

Forrás: police.hu