Leállt egy Mercedes-gyár, az ok: egy leopárd

2022.03.31. 09:08

Az autógyártókat manapság az ág is húzza: csiphiány, kigyulladó szállítóhajó és szigorodó kibocsátási normák. Erre tett rá egy lapáttal egy kíváncsi leopárd, aki beszökött egy indai Mercedes-gyárba. A fiatal, de azért így is megtermett, nagyjából hároméves ragadozó akkora riadalmat keltett, hogy az üzemet hat órára le kellett állítani.

leopard

A mentéshez a Wildlife SOS nevű szervezetet hívták segítségül, akik először elkábították a gyönyörű állatot, utána felkészítették a szállításra, majd vissza is vitték a természetbe. Az anyagi kár valószínűleg jelentős a leállás miatt, az azonban szerencsés körülmény, hogy végül se a dolgozóknak, se a leopárdnak nem esett baja.

Végül az nem derült ki, hogy a leopárd hogyan jutott be a gyárba, a Wildlife SOS munkatársai elmondták, hogy a gyár környéki erdőkben hatalmas a leopárdpopuláció, sőt valószínűleg ezen a környéken a legsűrűbb a világon. Mivel a területen nagy tempóban irtják az erdőket, ezért az állatok élettere és a potenciális zsákmányállatok száma is csökken. Az előbbiből kiindulva szakértők azt mondják, hogy a gyárba beszökött leopárd élelmet kereshetett.