A Dunába „rejtette” a lopott autót, miután kábítószerre ivott

2022.04.07. 09:05

Vádat emelt az ügyészség azzal a 24 éves érsekvadkerti férfival szemben, aki a Dunában próbálta elrejteni az általa ellopott autót. Az eset még tavaly nyáron történt, amikor emberünk annak ellenére is autóval ment Romhányba barátjához, hogy a járművezetéstől el volt tiltva. Útközben kábítószert fogyasztott, majd a cimborákkal iszogatva leszaladt közel egy liter vodka is.

nmsf 0077

Ezután gondolta jó ötletnek, hogy az egyik közeli háznál parkoló autót meglovasítja, abban ugyanis benne hagyták a slusszkulcsot. A lopott autóval előbb Rétságra ment, ott megtankolt és vett még némi vodkát, aztán Tereskére kocsikázott. Szundított egyet az autóban, majd másnap elhatározta, hogy Monoron rejti el azt. Rétságon viszont két rendőr felfigyelt rá, és megpróbálták igazoltatni, de nem állt meg.

A rendőrök üldözőbe vették a férfit, aki Vácig menekült, ott pedig egy defektet követően a Dunába hajtott, ezzel gyakorlatilag elrejtve a járművet. A rendőrök elől ő maga is elrejtőzött, végül később, Siófokon fogták el. Az autót kiemelték a Dunából, ám az teljesen használhatatlanná vált.

Az ügyészség ittas vezetés, lopás, valamint eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt emelt vádat, és végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől, valamint a vezetéstől való eltiltás kiszabására tett indítványt. Emellett az autó tulajdonosának 880 ezer forintos kárát és közel 500 ezer forintnyi bűnügyi költséget is meg kell térítenie a vádlottnak, ha a bíróság is úgy dönt.

Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen elismeri bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 1 év 8 hónap börtönt, 2 év közügyektől és 5 év járművezetéstől való eltiltást kaphat.

Forrás: ugyeszseg.hu